Danes nas čaka prva tekma velikega finala v ligi NBA med Dallasom in Bostonom. Boston je velik favorit sami pa menimo, da bo na koncu slavil “naš” Dallas. Kaj vse bo še na sporedu pa v spodnjem stavnem pregledu.

Boston Celtics – Dallas Mavericks
Začenja se velik finale s prvo tekmo v Bostonu! Boston gosti Dallas, ki je za mnoge veliko presenečenje, da se je sploh uvrstil v finale. Boston se je v finale dobesedno sprehodil. V prvem krogu je s 4:1 izločil Miami za tem je bil v drugem krogu s 4:1 boljši od Clevelanda in v konferenčnem finalu pometel s Indiano Pacers. Pri Bostonu je bil MVP konferenčnega finala Brown. Najboljši igralec Bostona v tej končnici pa je Tatum, ki na tekmo dosega 26 točk ob tem doda še 10,4 skoke in podeli 5.9 asistence.

Dallas na drugi stani je v primerjavi z Bostonom imel precej bolj zanimivo oziroma težko pot do finala kot Boston. Dallas je v prvi seriji proti Los Angeles Clippersih slavil s 4:2 potem pa v drugi seriji z enakom rezultatom povozil prvo ekipo zahoda OKC. V finalu pa je še enkrat več rutinirano s 4:1 odpravil Minnesoto, ki je v prejšnjem krogu izločila prvake iz Denverja. V konferenčnem finalu med Dallasom in Minnesoto je bil z a MVP-ja izbran Luka Dončič. Luka je tudi najboljši posameznik Dallasa v končnici saj na tekmo dosega 28,8 točke ob tem doda še 9.4 skoka in poseli 8.8 asistence. Luka se v letošnji končnici bori z poškodbami in se mu vidi, da je iz tekme v tekmo v boljši formi.

V letošnji sezoni je Boston dobil obe dve tekme rednega dela in to gladko. Je pa potrebno poudariti, da v taki zasedbi kot danes igra Dallas še ni igral proti Bostonu in zato lahko pričakujemo zelo napeto serijo. Sami dajemo prednost Dallasu, ki ima po našem mnenju dva najboljša posameznika v tej seriji. Je pa res, da ima Boston močnejšo ekipa, ampak če se bodo tekme odločale v zadnjih sekundah bo Dallas to dobil. Naša napoved je 4:2 za Dallas.

In kaj pravi jo stavnice? Ja nič kaj obetavno ni za Dallas. Boston ima na prvi tekmi stavno kvoto za zmago 1.40. Stavna kvoto za zmago Dallasa pa preverite na bet at home stavnici.

Nizozemska
1.41
Nizozemska
Canada
1X2, Redni del tekme

Wales
1.01
Gibraltar
Wales
1X2, Redni del tekme

Uruguay
2.68
Mexico
Uruguay
1X2, Redni del tekme

Kitajska
1.81
Kitajska
Thailand
1X2, Redni del tekme

Senegal
1.55
Senegal
DR Kongo