Kaj so stave v živo?

Sistem stavljenja je doživel veliko sprememb v zadnjih letih. Osnove polaganja stav so ostale večinoma iste, ampak naš način stavljenja in odnos do igre so doživeli velik razvoj. Za to se lahko zahvalimo pojavi interneta, saj je za vse nedavne spremembe v igrah na srečo odgovorna spletna mreža.

1
4.7 / 5
TOTAL SCORE

Bonus do 25€!

Prenesi bet365 app

Dostop do stavnice Dostop do stavnice
Terms & conditions apply
Za pridobitev bonusa je zahtevan minimalen depozit 5€ in 1x vplačana stava.
Upoštevajo se omejitve na minimalne kvote, stave in vplačilna sredstva. Vračilo izključuje stavni bonus. Veljajo časovni limiti ter pravila ter pogoji.
2
4.5 / 5
TOTAL SCORE

Stavni bonus do 300€

3
4.1 / 5
TOTAL SCORE

100% bonus do $600

4
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100% bonus do 122€

Do pojave interneta je začetek tekme pomenil konec naših možnosti stavljenja. Da bi povzdignili napetost in ponudili nove načine stavljenja so ponudniki stav razvili sistem kjer jih lahko polagamo tudi po začetku tekme, kar med odvijanjem dogodkov. Tako so nastale stave v živo ali tekoče stave, ki so še bolj napete in nudijo večjo možnost dobitka, saj lahko izračunamo naše možnosti zmage dokler opazujemo spremembe v tekmi. 

Ta preprosta sprememba je odprla nova vrata v svetu stav. Če imaš rad šport in stave boš sigurno našel velik užitek v možnostih in prednostih katere nudijo stave v živo. Ne grede na to ali je tvoj cilj pri polaganju stave dobitek denarja ali preprosto zabava, to je nekaj kar se ti splača poizkusiti. Občutek napetosti ko gledaš tekmo in poskušaš narediti hitre odločitve o temu kaj se bo zgodilo v naslednjih trenutkih je neprecenljiv.

Preden skočite v svet stav v živo preberite naš članek ki vam nudi pregled in prednosti tega sistema, ter nekaj koristnih nasvetov ki ti bodo veliko koristili pri odkrivanju novega načina igre.

Vrste stav v živo

Ko stavimo v živo imamo možnost polagati tri vrste stav:

Klasične stave (pred ali med tekmo, npr. Kdo bo zmagal)

Dodatne stave (med tekmo, bolj specifične, npr. Koliko košev bo določen igralec zadel)

Kombinirane stave (med tekmo, dodatek stavam položenih pred tekmo, da pomnožimo naš dobitek)

Kaj so novosti pri tekočih stavah v primerjavi s klasičnimi stavami?

Pojavile so se nove, dodatne vrste stav, katere polagamo med tekmo in odgovarjajo na vprašanje “Kaj se bo zgodilo zdaj?”. Na primer med nogometno tekmo lahko stavimo na ekipo ki bo zadela naslednji gol ali kdaj bodo zadeli naslednji gol.

Še ena velika novost so kvote ki se spreminjajo mnogo hitreje med tekmo kot pred začetkom tekme. Pred nogometno tekmo se kvote spreminjajo precej počasi glede na to kam gre več denarja, če se sploh zgodi kakšna sprememba, kot na primer poškodba pomembnega igralca.

Ampak med odvitjem tekme se zgodi ogromno stvari ki spremenijo kvote v sekundi. Če ena stran začne voditi bo možnost da ta ekipa zmaga veliko večja. Že to kako dobro določen igralec igra ima lahko velik vpliv na kvote. Teniški igralec je lahko veliko večji favorit in lahko ima mnogo boljše kvote od svojega nasprotnika, ampak če vidimo da je utrujen in ne nudi tisto kakovost na katero smo videli v predhodnih tekmah je boljše da premislimo če bo res on dobitnik tekme.

Velikokrat imate tudi možnost da stavam ki ste jih položili pred tekmo dodate nove stave med tekmo in si tako zagotovite veliko večji, pomnoženi dobitek. To so kombinirane stave.

Čas ki ga imate na voljo pri vaših odločitvah je tudi precej drugačen. Pri klasičnih stavah imamo ogromno časa da premislimo na koga bomo stavili vse do začetka tekme. Pri stavah v živo ne moramo uživati v tem razkošju. Odločitve in kalkulacije se morajo zgoditi v trenutkih, drugače bomo zamudili odlično priložnost dobitka.

Ne grede na velike spremembe v svetu stav je pot do uspeha ostal isti. Uporabiti moraš svoje znanje o športu, napovedati dogodke in iskati dobre kvote ki nudijo velik dobitek v primeru zmage. Če te vzbuja adrenalin in misliš da si dober pri napovedovanju dogodkov, so tvoja vrata do uspeha pri stavah v živo odprta.

Popularni športi za stave v živo

Spodaj smo našteli najpogostejše vrste športa ko se gre za žive stave. Obstajajo tudi drugi športi na katere lahko stavite med tekmo ampak v teh disciplinah se nabere največ denarja.

  • Nogomet
  • Košarka
  • Baseball
  • Hokej na ledu
  • Ameriški nogomet
  • Tenis
  • Golf
  • Cricket

Koristni nasveti pri polaganju stav v živo

Zmeraj opazujte kvote. Kvote se spreminjajo glede na dogodke med tekmo in na rezultate predhodnih podobnih tekem. Ko se zgodi nekaj pomembnega, bo algoritem prekinil možnosti polaganja stav za nekaj sekund, da lahko potem stavimo z novimi kvotami v katerih so všteti dogodki ki so se pravkar zgodili.

1
4.7 / 5
TOTAL SCORE

Bonus do 25€!

Prenesi bet365 app

Dostop do stavnice Dostop do stavnice
Terms & conditions apply
Za pridobitev bonusa je zahtevan minimalen depozit 5€ in 1x vplačana stava.
Upoštevajo se omejitve na minimalne kvote, stave in vplačilna sredstva. Vračilo izključuje stavni bonus. Veljajo časovni limiti ter pravila ter pogoji.
2
4.5 / 5
TOTAL SCORE

Stavni bonus do 300€

3
4.1 / 5
TOTAL SCORE

100% bonus do $600

4
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100% bonus do 122€

Začnite s stavo pred tekmo. To služi kot neko ogretje, saj lahko že pred tekmo preverite ali imate vse potrebne informacije za vaše odločitve v prihodnjem.

Opazujte in preučujte tudi tekmo, ne samo statistike. Pogosta napaka pri polaganju stav je da izbiramo odločitve samo na podlagi statistik. Največja prednost stav v živo je da lahko gledamo kako se stvari na zaslonu spreminjajo in to je potrebno izkoristiti.

Ne pretiravajte. Veliko ljudi ne premišljeno stavi na tekme in zgubijo ker niso dovolj pripravljeni. To se lahko zgodi tudi v primeru da položimo preveč stav, ki jih ne moremo dobro izračunati. Zato zmeraj položite samo toliko stav, da imate dober pregled nad dogodki. Izkustvo prinaša več možnosti, znanja in večje število stav ki jih imate pod kontrolom, zato je dobro da poznate svoje omejitve kot začetnik.

Poslušajte na svoj razum, ne na svoja čustva. Bodite pozorni na situacije kjer lahko na vaše odločitve vplivajo na vaša čustva, saj vam lahko uničijo dobitek katerega bi sigurno zadeli če bi razmišljali racionalno.

Ne začnite s stavami v živo. Res je, da tekoče stave ponujajo veliko več možnosti in užitka, ampak kot popoln začetnik vam svetujemo da začnete s klasičnimi stavami pred tekmo, da opazite vaše osnovne napake in se bolje pripravite na trenutek ko bo vse šlo v živo.

Preberite si vmesnik za stave v živo. Vzemite si čas da preberete vmesnik in se čim bolj pripravite na vašo prvo stavo in da boste vedeli o vseh možnostih in možnih napakah.

Prednosti in koristi polaganja stav v živo

Polaganje stav v živo ima veliko koristi za vse vrste igralcev. Že samo dejstvo da polagamo stave dokler gledamo šport je zabavno.

Največji plus so dodatne stave. Če smo dovolj spretni da opazimo dobre kvote, potem vsaka vrsta stav pomeni novo dobro priložnost.

Druga velika prednost je da lahko zavarujemo naše stave. V primeru da gre ekipi na katero smo stavili precej slabo še proti koncu tekme, lahko stavimo na nasprotno ekipo in tako lahko zaslužimo denar ne grede na rezultat ali pa minimaliziramo naš gubitek.