Vikend je tukaj in pred nami je nekaj zelo zanimivih kvalifikacijskih tekem za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Katarju. Poleg reprezentančnega nogometa bo na sporedu tudi nekaj zanimivih tekem v končnici lige NBA, kjer se že začenja drugi krog.

Sobota 5.6.2021

IK Brage – AFC Eskilstuna
Tip: 2 – V Švedskem prvenstvu se začenja 9. krog tekmovanja. Danes se bosta med sabo pomerila IK Brage in AFC Eskilstuna. Domača ekipa v sezono ni štartala najbolje saj je na prvih 8 tekmah 1 krat zmagala, 3 krat remizirala in 4 krat izgubila. Braga je torej skupaj osvojila 6 točk na prvih 8 tekmah kar trenutno zadošča za zgolj 14. mesto na prvenstveni lestvice. Gostje so nekoliko bolje vstopili v sezono in so z 11 točkami trenutno na 9. mestu prvenstvene lestvice. AFC Eskilstuna je torej na prvih 8 tekmah 3 krat zmagal, 2 krat remiziral in 3 krat izgubil. Kar se tiče zadnjih 5 medsebojnih tekem je uspešnejša domača ekipa, ki beleži 2 zmagi, 2 remija in 1 poraz. So pa gostje dobili zadnjo medsebojno tekmo z 1:3. Tudi danes dajemo prednost gostujoči ekipi, ki je vendarle v boljši tekmovalni formi in je tudi zanesljivo dobila zadnjo medsebojno tekmo. Naš stavni tip je torej zmaga AFC Eskilstuna. Kakšna je stavna kvota za zmago ene ali druge ekipe oz. morebiten remi pa preverite na bet at home stavnici.

2.90 Trelleborgs FF – GIF Sundsvall
Tip: X

2.21 Östers IF – Norrby IF
Tip: 1

2.65 Örgryte IS – IFK Värnamo
Tip: 1

Nedelja 6.6.2021

Falkenbergs FF – Västeras SK
Tip: 2 – Västeras SK se trenutno nahaja na 6. mestu prvenstvene lestvice in je v solidni formi. Gostje so na prvih osmih tekmah 3 krat zmagali, 4 krat remizirali in zgolj 1 krat remizirali. Na zadnjih 5 odigranih tekmah pa so trenutno brez poraza. Njihova gol razlika pa je zelo slaba saj so na prvih 8 tekmah dosegli zgolj 8 golov prejeli pa kar 6. Ekipa torej na tekmo dosega zgolj gol v povprečju. Falkenbergs pa je v sezono vstopil katastrofalno saj je na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Domača ekipa je na prvih 8 tekmah 2 krat zmagala in 6 krat izgubila. Njihova gol razlika pa je precej slabša kot od gostujoče ekipe saj so na teh 8 tekmah zabili zgolj 6 zadetkov prejeli pa kar 14. Domači torej na tekmo prejmejo skoraj dva zadetka, medtem ko zabijejo manj kot enega. Na zadnjih 5 tekmaj je uspešnejša domača ekipa, ki beleži 2 zmagi, 2 remija in 1 poraz. So se pa zadnje 3 medsebojne tekme vedno končale z zmago gostujoče ekipe. Tudi danes dajemo prednost gosotm, ki so v boljši formi in imajo precej boljšo obbrambo in tudi napad od domačega Falkenbergs. Naš stavni tip je torej zmaga Västeras SK. Stavne kvote za to tekmo pa preverite na 22bet stavnici.

1.53 Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks
Tip: 1 – Netsi so v prvem krogu končnice premagali Boston s 4:1. Bucksi pa so se sprehodili čez Miami s 4:0. Obe dve ekipi sta torej zanesljivo dobili svoji seriji v prvem krogo končnice. V tej seriji bo imel Brooklyn prednost domačega igrišča saj je redni del sezone končal kot drugi medtem ko so bili Bucksi tretji. V rednem delu sta se ekipi med sabo pomerili 3 krat in 2 tekme so dobili Bucksi eno pa Brooklyn. Je pa potrebno povdariti da je pri Netsih vedno manjkal eden od velike trojice Durant, Harden, Irving. Tokrat pa bosta obe dve ekipi popolni vsaj kar se glavnih zvezdnikov tiče. V tej seriji pričakujemo, da bod Netsi imeli malce več dela kot proti Bostonu. Nekako se nam zdi, da bi serija lahko trajala vsaj 6 tekem. Pri Brooklynu je trenutno največ v končnici pokazal Harden, ki na tekmo dosega 27,8 točke, 7,2 skoka in 10,6 asistence. Prvi strelec ekipe je sicer Kevin Durant, ki dosega 32,6 točke na tekmo. Pri Bucksih pa je prva vijolina Giannis, ki ima povprečje 23,5 točke, 15 skokov in 7,8 asistence na tekmo. Sami danes dajemo prednost domači ekipi, ki bi morala dobiti tole tekmo saj imajo več nevarnih orožij kot pa Bucksi. Naš stavni tip je zmaga Netsov.

1.67 Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks
Tip: 1

PUSTITE KOMENTAR

Sending