Za vikend bomo lahko spremljali kar dve finalni nogometni tekmi na dveh kontinentih. V Južni Ameriki se bosta v finalu pomerili Argentina in Brazilija medtem ko bo v finalu Eura 2020 tekma med Anglijo in Italijo. Vse reprezentance so si zaslužile finale saj so skozi turnir tudi največ pokazale. Za vikend bo na sporedu tudi Tur de France več pa v spodnjem stavnem pregledu.

Sobota 10.7.21 – finale Copa Amerike

3.55 Argentina – Brazilija [Nevtralna lokacija]
Tip: 1 – V finalu sta reprezentanci, ki v Južno Ameriškem nogometu največ štejeta in sta mednarodno tudi najbolj uspešni. Lionel Messi bo tako še v 5 finalu poizkušal priti do svoje prve lovorike z Argentinsko izbrano vrsto. Prvi dve finali je izgubil proti Braziliji naslednji dve pa presenetljivo proti Čilu in to obe dve po 11-mestovkah. Messi je na teh 4 finalih kar 3 krat bil poražen po 11 mestovkah. Drugače pa bo to za Lionela Messija že 6 finale, če upoštevamo še poraz v finalu na svetovnem prvenstvu v nogometu, kjer je bila boljša Nemčija po podaljšku. Torej Lionel Messi se bo z Argentinsko izbrano vrsto še 3 srečal v finalu z Brazilijo in če kaj velja rek menda v tretje gre rado :). Messiju bi zares že privoščili lovoriko z izbrano vrsto, saj si jo definitvivno zasluži. Bo pa na nasprotni strani letos zelo težka ovira Brazilija, ki ima eno boljših reprezentanc v zadnjih letih. Brazilija je na poti do finala premagala Čile in Peru, medtem ko so Argentinci najprej premagali Ekvador potem pa v podaljšku opravili še z Kolumbijo. Obe dve reprezentanci sta v odlični formi in obeta se nam zagotovo odličen derbi. Na stavnicah je favorit Brazilija, ki bo igrala na domačem stadionu Marakana. Zadnjo medsebojno tekmo je dobila Argentina z 1:0. Na zadnjih 5 tekmah pa so uspešnejši Brazilci, ki beležijo 3 zmage in 2 poraza. Sami danes dajemo prednost Argentini saj bo po našem mnenju bolj motivirana, da osvoji naslov. Brazilija je bila denimo nazadnje prvak 2 leti nazaj. To bo tudi ena zadnjih priložnosti za Messija tako da naš stavni tip je zmaga Argentine. Kakšna je stavna kvota za zmago Brazilije pa preverite na bet at home stavnici.

Nedelja 11.7.21 – finale Euro 2020

2.70 Italija – Anglija [Nevtralna lokacija]
Tip: 2 – Anglija se je prvič po 55 letih zopet uvrstila v veliki finale. Nazadnje so v finalu igrali na svetovnem prvenstvu, kjer so tudi slavili zmago. Bo pa za Anglijo to sploh prvi finale na evropskih nogometnih prvenstvih. Angleži so si pot do finala tlakovali potem ko so v osmini finala premagali Nemčijo z 2:0 in kakšna ironija v finalu pred 55 letih so premagali prav Nemčijo, ki je potem niso mogli premagati celih 55 let. Torej vse zvezde so na strani Anglije in tudi ta podatek ni nezanemerljiv, da so Angleži takrat igrali prav na Wembleyu ko so slavili naslov svetovnih prvakov. Tudi letošnje finale bo potekalo na Wembley in sicer se bo tekma začela ob 21 uri. Angleži so torej v osmini finala premagali Nemčijo v četrtfinalu so bili boljši od Ukrajine kar s 4:0 in nazadnje v polfinalu opravili še z Danci. Polfinalna tekma se je sicer zavlekla v podaljšek v katerem je prišlo do zelo sumljive 11-mestovke, ki so jo Angleži izkoristili in na koncu slavili s 2:1. Italija na drugi strani pa je imela vsaj po našem mnenju malce bolj naporno pot do finala. Italija je najprej po podaljšku in z zmago 2:1 opravila z Avstrijci potem je v četrtfinalu premagala Belgijo, ki je veljala za favorita prvenstva poleg Francije in nazadnje so po podaljšku opravili še z Španci. Italijani so proti Španiji slavili šele po 11 – mestovkah. Italija je nazadnje igrala v finalu evropskih prvenstev leta 2012 ko jo je španija premagala kar z 4:0. Letos Italijanov zagotovo noben ni pričakoval tako visoko tako, da so marsikoga presenetili. Na zadnjih 5 medsebojnih tekmah sta reprezentanci dokaj izenačeni saj beležita vsaka po 1 zmago in 3 remije. Vseeno pa danes prednost dajemo Angliji, ki vendarle igra na domačem stadionu, ki bo precej povn. Kakšna je stavna kvota za zmago Italije pa preverite na 22bet stavnici.

PUSTITE KOMENTAR

Sending