Vikend je tukaj in čaka nas nadaljevanje kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo. Kaj vse se bo še igralo pa v spdonjem stavnem pregledu.

Sobota 9.9.2023

England
1.38
Ukrajina
England
1X2, Redni del tekme

Makedonija – Italija
Minili so skoraj trije meseci, odkar je Severna Makedonija doživela svoj najhujši mednarodni poraz (7:0 proti Angliji) in prvič na eni tekmi prejela sedem golov. Ekipa Blagoja Milevskega mora zdaj nadoknaditi zaostanek v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, saj po dveh zaporednih porazih za prvima dvema mestoma zaostaja za tri točke. To bo težka naloga proti Italiji, ki je na lestvici FIFA uvrščena 60 mest višje. Na srečo Severne Makedonije imajo pomembno zmago, na katero se lahko spomnijo za navdih: izločitev Italije z 1:0 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v nogometu leta 2022. Italijo je takrat vodil Roberto Mancini, vendar je od takrat Italija našla novega trenerja v Lucianu Spallettiju, ki je Napoli popeljal do prvega naslova v serie A po 33 letih. Azzurri so kampanjo za evropsko prvenstvo začeli mešano (W1, L1), Spalletti pa bo poskušal aktualnim evropskim prvakom pomagati do rezultata, ki bi jih uvrstil med dve najboljša reprezentanci v skupini. Italiji grozi, da se prvič po letu 1992 ne bo uvrstila na Euro, vendar ima od leta 2006 dobre rezultate v kvalifikacijah (W35, D6) in v zadnjih sedmih kvalifikacijah ni izgubila tekme v gosteh.

Italija je absolutni favorit na stavnicah saj imajo kvoto za zmago nekje okrog 1.30. Makedonija na drugi strani pa ima stavno kvoto za zmago 10. Kakšna je stavna kvota za morebiten remi pa preverite na 22bet stavnici.

Belgium
1.18
Azerbajdžan
Belgium
1X2, Redni del tekme

Estonija – Švedska
Avstrija in Belgija sta prevzeli vodstvo v skupini F kvalifikacij za Euro 2024 v Nemčiji. Estonija in Švedska pa se borita za obstanek v igri za Euro 2024. Estoniji je do zdaj uspelo zbrati le eno točko proti Azerbajdžanu, kar ji otežuje tekmovanje. Proti baltskim sosedom v 17 poskusih še niso zmagali (D2, L15). Zgodovinsko gledano se Estonija še nikoli ni uvrstila na velik turnir in je bila neuspešna v kvalifikacijah za Euro 2020 (D1, L7). Nasprotno so se Švedi uvrstili na zadnjih šest evropskih prvenstev. Čeprav so Švedi na zadnjih devetih tekmah doma doživeli le dva poraza (W6, D1), še vedno lovijo zaostanek za Avstrijo In Belgijo, ki sta vodilni v skupini.  Avstrija ima trenutno edina reprezentanca 4 odigrane tekme in so z 10 točkami na vrhu skupine. Belgija na drugi strani ima tekmo manj in tudi 3 točke manj. Švedska izbrana vrsta pa ima po 3 odigranih tekmah zgolj 3 točke in za vodilnima reprezentancama zaostaja za 7 oz. 4 točke.  Estonija na drugi strani pa je trenutno zgolj pri 1 točki. Kar se tiče tekmovalne forme imajo Švedi na zadnjih 5 odigranih tekmah 3 zmage in 2 poraza, medtem ko imajo Estonci 1 zmago, 1 remi in 3 poraze.

Na stavnicah so kakopak favoriti Švedi, ki so boljši tudi na zadnjih 5 medsebojnih tekmah saj beležijo 3 zmage in 2 remija proti Estoniji. Stavna kvota za zmago Švedov se giblje nekje okrog 1,36 medtem ko je za zmago Estonije 8.50. Kakšna je stavna kvota za remi pa preverite na bet at home stavnici.

Belarus
1.92
Andorra
Belarus
1X2, Redni del tekme

Romunija
2.02
Romunija
Izrael
1X2, Redni del tekme

Switzerland
1.58
Republic of Kosovo
Switzerland

Nedelja 10.9.2023

Irska – Nizozemska
Republika Irska se bo želela vrniti na zmagovalno pot, potem ko je na prejšnji kvalifikacijski tekmi za Euro z 2:0 izgubila proti Franciji. Za Francoze sta zadetka dosegla Aurélien Tchouaméni (19′) in Marcus Thuram (48′). Irska je na zadnjih šestih tekmah dosegla osem zadetkov, kar pomeni, da je v povprečju dosegla 1,33 gola na tekmo. Po drugi strani pa Nizozemska prihaja na to tekmo z zmago nad Grčijo s 3:0 na zadnji tekmi v kvalifikacijah za Euro. Marten de Roon (17′), Cody Gakpo (31′) in Wout Weghorst (39′) so bili strelci za Nizozemce. Če upoštevamo prejšnjih šest tekem, je Nizozemska dosegla 26 golov, kar pomeni povprečno 4,33 gola na tekmo. Nasprotne ekipe so dosegle 14 od teh golov. Pričakovati je, da bo Irska proti tej ekipi Nizozemske lahko dosegla gol, vendar pa en gol morda ne bo dovolj. Naša napoved je, da bo tekma zelo izenačena, na koncu pa bo Nizozemska zmagala z 1:2.

Grčija
1.03
Grčija
Gibraltar
1X2, Redni del tekme

Ferski otoki
2.40
Ferski otoki
Moldavija
1X2, Redni del tekme

Neodločeno
3.20
Albanija
Poljska
1X2, Redni del tekme

Črna Gora
1.75
Črna Gora
Bolgarija
1X2, Redni del tekme

Srbija
1.33
Litva
Srbija
1X2, Redni del tekme

Kazahstan
2.70
Kazahstan
Severna Irska
1X2, Redni del tekme

Danska
1.74
Finska
Danska
1X2, Redni del tekme

Slovenija
1.03
San Marino
Slovenija