Danes nas čaka finale konferenčne nogometne lige med West Hamom in Fiorentino. Poleg nogometa pa bo na sporedu tudi tretja tekma finala med Miamijem in Denverjem.

West Ham United – Fiorentina in West Ham United sta že dolgo brez evropskega uspeha, saj sta nazadnje dvignila UEFA pokal v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Zdaj imata priložnost prekiniti ta niz, ko se bosta udarila v finalu UEFA Evropske konferenčne lige (UECL) v Pragi. To ni edina stvar, ki ju povezuje, saj sta oba ostala praznih rok v svojih domačih ligah in potrebujeta to zmago, da se uvrstita v Evropo naslednjo sezono. Italijanski klub je že naredil zgodovino, saj je postal prvi, ki je zaigral v finalu vseh štirih največjih tekmovanj UEFA. Zdaj si želi popraviti svojo bilanco v finalih UEFA, saj je od štirih priložnosti osvojil le eno evropsko lovoriko (W1, L3) – neverjeten podvig proti Rangersu leta 1961. Vijolice so se očitno pobrale po razočaranju v italijanskem pokalu proti Interju iz Milana konec maja in prišle do tega vrhunca sezone z dvema zaporednima zmagama v Serie A. Da bi prišli do tega finala, so morali premagati Basel s poznim zadetkom v podaljšku, potem ko so doma izgubili prvo tekmo polfinala. Prav tako so izgubili domačo tekmo četrtfinala proti Lechu iz Poznańa, a ker so na zadnjih šestih gostovanjih UECL zmagali, bi morali biti prepričani o svoji možnosti za uspeh na nevtralnem terenu. West Ham je užival v evropski kampanji, potem ko je v Premier League končal na 14. mestu in le dvakrat zmagal na zadnjih sedmih tekmah (L5). Lažje so se prebili do finala kot Fiorentina (W13, D1), a imajo slabo zgodovino proti italijanskim ekipam, zato bodo morali narediti nekaj novega, če želijo drugič osvojiti evropski pokal. Hammersovi navijači se bodo spomnili treh porazov z 1:0 H2H proti Fiorentini v angleško-italijanskem pokalu leta 1975, edinega prejšnjega srečanja med tema dvema ekipama. To je podobno kot njihova druga izkušnja proti italijanski ekipi, ko so dvakrat izgubili proti Palermu v pokalu UEFA 2006/07.
2.70
AC Fiorentina
West Ham United
1X2, Redni del tekme

Denver Nuggets – Danes bo na sporedu tretja tekma finala med Denverjem in Miamijem. Izid je trenutno izenačen na 1:1. Miamiju je torej uspelo ukrasti eno tekmo v Denverju. Miami je dobil prvo tekmo v Denverju po 8 letih suše! Druga tekma se je končala z izidom 111:108 za Miami in po tej tekmi je bil Jokić zelo razočaran. Jokić je po tekmi izjavil, da če bodo takole nadaljevali, da bo hitro konec serije. Jokič je bil tudi prvi strelec Denverja z 41 točkami. Pri Miamiju pa je bil prvi strelec Vincent, ki je iz 12 poizkusov dosegel 23 točk.
1.74 – Na stavnicah je danes favorit Denver, ki nujno mora dobiti eno tekmo na gostovanju, da ostajja v igri za naslov. Kakšna je stavna kvota za zmago Miamija pa preverite na 22bet stavnici.
Miami Heat
Denver Nuggets
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma

HJK Helsinki
1.53
FC Lahti
HJK Helsinki
1X2, Redni del tekme

FC Honka
1.53
FC Honka
IFK Mariehamn
1X2, Redni del tekme

FC Inter Turku
1.50
FC Inter Turku
FC Ktp
1X2, Redni del tekme

Ilves
2.59
FC Haka Valkeakoski
Ilves
1X2, Redni del tekme

KuPS Kuopio
1.53
KuPS Kuopio
AC Oulu
1X2, Redni del tekme

Seinäjoen JK
1.45
Seinäjoen JK
Vaasa PS
1X2, Redni del tekme

HJK Helsinki
1.62
HJK Helsinki
Ilves
1X2, Redni del tekme

Alexander Zverev
1.33
Alexander Zverev
Tomas Martin Etcheverry
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma

Casper Ruud
1.79
Holger Rune
Casper Ruud