Začenjajo se četrtfinalni dvoboji na Euru 2024 v Nemčiji. Kaj vse bo še na sporedu danes pa v spodnjem stavnem pregledu.

Spain – Nemčija
Dve najuspešnejši reprezentanci Španija in Nemčija v zgodovini evropskega prvenstva v nogometu se bosta pomerili v četrtfinalu. To bo prvič po polfinalu svetovnega prvenstva leta 2010, ko se bosta ekipi srečali v izločilnih bojih velikega turnirja. Španija je v zadnjem obdobju uspešno igrala proti Nemčiji, saj je ne le zmagala v polfinalu leta 2010 z 1-0, ampak jih je tudi ponižala s 6-0 na zadnji tekmi skupinskega dela UEFA Lige narodov 2020/21, s čimer so se uvrstili v finale na račun Nemčije.

Španija proti Nemčiji v tekmovalnem okolju ni izgubila že od leta 1988 (3 zmage, 3 remiji). Španija vstopa v ta obračun kot rahli favorit, čeprav igrajo na Nemškem terenu, je ekipa Luisa de la Fuenteja v  nizu štirih zaporednih zmag. Zmaga s 4-1 proti Gruziji v osmini finala je pokazala njihovo moč, ko si trikrati zmagovalci prizadevajo ponoviti polfinalno uvrstitev z zadnjega evropskega prvenstva pred tremi leti.

Nemčiji je uspelo preprečiti ponovitev izpada v osmini finala z zmago 2-0 proti Danski v dramatični tekmi, ki jo je zaznamovala VAR in prekinitev zaradi strele in toče. Julian Nagelsmann je znova prilagodil svojo začetno postavo, kar se je takoj obrestovalo s tistim, kar je opisal kot “najboljših (20 minut) turnirja”.

Po osmih tekmah brez poraza (6 zmag, 2 remija) se Nemčija ponovno začne spraševati o koncu svojega 28-letnega sušnega obdobja brez naslova na evropskem prvenstvu. Od zadnjega uvrstitve v polfinale velikega turnirja je minilo že osem let, in nedavni obračuni s Španijo niso spodbudni, saj se nobeden izmed zadnjih štirih ni končal z zmago (3 remiji, 1 poraz), zadnja zmaga pa sega v november 2014.

Kakšne so stavne kvote za zmago ene ali druge ekipe pa preverite na 22bet stavnici.

Francija
2.40
Portugalska
Francija
1X2, Redni del tekme

Venezuela
2.65
Venezuela
Canada