Danes je na evropskem prvenstvu v nogometu prost dan. Znani so vsi četrtfinalisti in po veliki smoli žal med njimi ni Slovenije. Kaj vse nas še čaka danes pa v spodnjem stavnem pregledu.

Future FC
1.45
Future FC
Baladiyet El Mahallah
1X2, Redni del tekme

EL Zamalek
1.83
Pharco
EL Zamalek
1X2, Redni del tekme

Vikingur Reykjavik
1.53
Vikingur Reykjavik
Stjarnan Gardabaer
1X2, Redni del tekme

Valur Reykjavik (W)
1.23
Valur Reykjavik (W)
Throttur Reykjavik (W)
1X2, Redni del tekme

Tour de France – Stage 4
Danes bo na sporedu 4. etapa Tour de France 2024, ki bo potekala od Pinerola v Italiji do Valloire v francoskih Alpah. Etapa je dolga 139,6 kilometra in vključuje 3.600 metrov višinske razlike. Kolesarji bodo najprej prečkali mejo med Italijo in Francijo ter se povzpeli na Sestriere, nato pa na Col de Montgenèvre, preden se bodo soočili z najtežjim delom etape, vzponom na Col du Galibier, ki je dolg 23 kilometrov s povprečnim naklonom 5,1%​.

Največji favoriti za današnjo etapo so vrhunski gorski kolesarji, saj bo etapa zahtevala izjemno vzdržljivost in plezalne sposobnosti. Med najverjetnejšimi kandidati za zmago so Tadej Pogačar, Remco Evenepoel in Jonas Vingegaard, ki so vsi znani po svojih odličnih sposobnostih na dolgih in strmih vzponih. Etapa bo prvi pravi test za vodilne v skupnem seštevku, zato lahko pričakujemo napade in napeto dirkanje​. Kakšne so stavne kvote za zmago na etapni dirki pa preverite na bet at home stavnici.

Grigor Dimitrov
1.16
Grigor Dimitrov
Juncheng Shang
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma

Daniil Medvedev
1.02
Alexandre Muller
Daniil Medvedev
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma

Casper Ruud
1.20
Fabio Fognini
Casper Ruud
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma

Paul T. – Virtanen O.
Tommy Paul je podaljšal svojo zmagovalno serijo na travi na šest tekem in izboljšal svoj letošnji rezultat na travi na 7-1 po rutinski zmagi v štirih nizih proti trenutno slabo postavljenemu Pedru Martinezu v prvem krogu Wimbledona. Njegova priprava na turnir na travi je bila odlična; dosegel je četrtfinale v ‘s-Hertogenboschu, osvojil svoj prvi naslov na travi na turnirju Queen’s Club, nato pa se odločil, da ne bo branil svojih točk za drugo mesto v Eastbourneu, s čimer se je dobro pripravil na ta veliki turnir.

To bo za nekdanjega zmagovalca mladinskega French Opena tretji nastop v drugem krogu Wimbledona v prav toliko obiskih glavnega žreba, kjer ima popoln izid 2-0 v tej fazi, saj je v letu 2022 premagal Adriana Mannarina in leta 2023 Miloša Raonića.

Poleg tega je trinajsti igralec sveta dosegel tretji krog na prejšnjih dveh grand slamih letos, Avstralskem in Francoskem Open-u, po tem, ko je v drugem krogu brez težav premagal Jacka Draperja in Fabia Fogninija. Pravzaprav je zmagal v sedmih od svojih zadnjih osmih tekem drugega kroga na turnirjih za grand slam.

Krajši čas za okrevanje in pripravo, ki ga je imel Max Purcell po svojem preboju v finale kot kvalifikant v Eastbourneu prejšnji teden, je postavil Otta Virtanena v ugoden položaj za osvojitev dragocenih točk, kar je tudi izkoristil in dosegel lahko zmago s 6-3, 6-2, 6-2. Medtem ko je Purcell imel težko pot do njunega prvega srečanja v prvem krogu, se je Virtanen prav tako soočal s težavami. Prejšnji teden je odigral tri kvalifikacijske tekme in nato odpotoval na Finsko, da bi se udeležil pogreba svojega dedka, ki je bil njegova velika podpora in je bil prisoten na skoraj vseh njegovih tekmah.

Ta rezultat bo za Virtanena pomenil veliko odrešitev. Le nekaj tednov nazaj se je njegov poskus, da bi dosegel svojo prvo zmago v glavnem žrebu turnirjev za grand slam, končal v srce parajočem porazu na Francoskem Open-u. Imel je priložnost, da bi tekmo proti Filipu Misolicu zaključil v treh nizih, a je izgubil smer in na koncu izgubil v petih nizih.

Medsebojni dvoboji: 0-0. Tommy Paul mora pristopiti k tekmi previdno, da prepreči, da bi Otto Virtanen pridobil zagon, saj lahko Virtanen izkoristi samozavest in ima sposobnosti za odlične nastope v teh pogojih. Kljub temu bi morali Paulove izkušnje in sposobnosti omogočiti, da se uspešno spopade s tem izzivom.

Jan-Lennard Struff
1.30
Zhizhen Zhang
Jan-Lennard Struff
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma

Gael Monfils
1.40
Stanislas Wawrinka
Gael Monfils