Danes je dan D za Slovenijo. Poleg tekme Slovenija vs Anglija nas čaka še nekaj napetih tekem več pa v spodnjem stavnem pregledu.

England – Slovenija
Anglija je pod pritiskom pred zadnjo tekmo skupine C na Euru 2024 proti Sloveniji. Za napredovanje v izločilne boje jim zadostuje že neodločen izid ali če Danska ne premaga Srbije. Vendar so zaradi slabih predstav v prvih dveh tekmah proti Srbiji (1-0) in Danski (1-1) deležni ostrih kritik, zlasti selektor Gareth Southgate. Anglija velja za glavnega favorita prvenstva in pričakovano je, da jih domača javnost kritizira.

Največji problem so bili neučinkoviti napadi, kar je stalnica v njihovih zadnjih nastopih.V zadnjih treh mednarodnih tekmah niso dosegli več kot enega gola, v sedmih zadnjih tekmah pa so dvakrat zadeli več kot enkrat. Tudi zadnja medsebojna srečanja ne obetajo sprememb, saj je bil na zadnjih dveh tekmah med tema dvema ekipama (v letih 2016 in 2017) dosežen le en gol skupaj (ena zmaga, en remi).

Čeprav imajo dve točki manj kot nasprotniki, je razpoloženje v slovenskem taboru precej boljše po dveh neodločenih izidih, kar jim daje realne možnosti za napredovanje v njihovem prvem nastopu na evropskem prvenstvu po 24 letih. Prve zmaga na turnirju se jim je izmuznila praktično v zadnji sekundi, ko so Srbi izenačili globoko v sodnikovem dodatku (1-1), kar je njihovo serijo neporaženosti podaljšalo na osem tekem (štiri zmage, štiri remiji).

Čeprav bo Anglija težji nasprotnik kot dosedanji tekmeci, je Slovenija pokazala, da se lahko kosa z najboljšimi. Od začetka leta so premagali ZDA in Portugalsko, obe reprezentanci sta med najboljšimi enajstimi na lestvici FIFA, pri čemer so v obeh tekmah ohranili mrežo nedotaknjeno, kar je še posebej pomembno glede na težave Anglije v napadu.

Stavne kvote za tekmo med Anglijo in Slovenijo na Euru 2024 kažejo na favoriziranje Anglije. Anglija ima kvoto 1,40 za zmago, medtem ko je kvota za zmago Slovenije 10. Kvota za neodločen izid je 4,75, kar pomeni, da stavnice pričakujejo zmago Anglije. Več pa preverite na 20bet stavnici.

Danska
2.20
Danska
Srbija
1X2, Redni del tekme

Nizozemska
2.20
Nizozemska
Avstrija
1X2, Redni del tekme

Francija
1.28
Francija
Poljska
1X2, Redni del tekme

Canada
2.30
Peru
Canada