Kvalifikacije za svetovno prvenstvo so v polnem teku. Slovenska izbrana vrsta je že na prvi tekmi osvojila 3 točke potem ko je doma slavila z 1:0 proti svetovnim podprvakom. Slovenijo pa v soboto čaka zopet zelo težka tekma proti Rusiji in vsaka osvojena točka bo še kako dobrodošla v zelo težki skupini. Kaj vse nas še čaka tale vikend pa v spodnjem stavnem pregledu.

Sobota 27.3.2021

Rusija – Slovenija
Tip: X

9.40 Črna Gora – Gibraltar
Tip: X

2.31 Norveška – Turčija
Tip: 1

1.27 Belorusija – Estonija
Tip: 1

1.16 Hrvaška – Ciper
Tip: 1 – Hrvaška si zagotovo začetka kvalifikacij ni predstavljala tako kot se je začel. Aktualni svetovni podprvaki so kvalifikacije za svetovno prvenstvo začeli s porazom proti Sloveniji. Slovenija je bila na prvi tekmi boljša z 1:0. Danes pa Hrvaško doma čaka Ciper, ki je že na prvi tekmi proti Slovakom pokazal, da z njimi ne bo šale. Ciper je proti Slovaški na prvi tekmi namreč izvlekel remi. V skupini torej trenutno vodita Slovenija in Rusija, ki imata 3 točke medtem ko sta Slovaška in Ciper z 1 točko na 3. in 4. mestu. Na 5. in 6. mestu pa sta trenutno Hrvaška in Malta, ki še nimata nobene točke. Hrvaška je v zadnjem obdobju v katastrofalni formi saj imajo na zadnjih 5 odigranih tekmah kar 4 poraze in zgolj 1 remi. Hrvatje so po zadnjem svetovnem prvenstvu izgubili kar nekaj pomembnih igralcev in to se še kako pozna. Ciper na drugi strani pa je na zadnjih 5 tekmah dosegel 1 zmago, 2 remija in 2 poraza. Reprezentanci sta se do sedaj med sabo pomerili samo 1 krat in takrat je Hrvaška slavila z 2:0. Hrvaška je favorit tudi na današnji tekmi saj ima še vseeno boljšo reprezentanco kot Ciper. Naš stavni tip je torej zmaga Hrvaške.

1.03 Nizozemska – Latvija
Tip: 1

1.62 Češka – Belgija
Tip: 2

1.12 Slovaška – Malta
Tip: 1 – Slovaška kvalifikacij ni najbolje začela saj si je privoščila spodrsljaj na Cipru, kjer je osvojila zgolj 1 točko. Tekma se je končala brez zadetkov z 0:0. Slovaška si je s tem že pridelala “resen” zaostanek v skupini, kjer poleg Malte igrajo še Ciper, Rusija, Slovenija in Hrvaška. Zagotovo je to ena težjih skupin v kateri sta trenutno na vrhu Slovenija in Rusija, ki sta dobili prvi dve tekmi. Malta je kvalifikacije začela s porazom ravno proti Rusiji, ki je bila boljša s 3:1. Skratka skupina bo zelo zanimiva v njej pa je verjetno samo ena slaba reprezentanca in to je ravno Malta proti kateri bodo 3 točke za vse reprezentance, ki ciljajo na prvo ali drugo mesto nuja! Kar se tiče tekmovalne forme so Slovaki na zadnjih 5 tekmah 2 krat zmagali, 1 krat so remizirali in 2 krat izgubili. Malta pa je v tem obdobju dosegla 3 zmage, 1 remi in 1 poraza. Forma Malte je torej malce boljša, ampak ko pogledamo medsebojne tekme pa lahko hitro ugotovimo, da je Slovaška tako kot pravijo stavnice absolutni favorit za zmago. Slovaška je namreč dobila vseh 6 medsebojnih tekem. Naš stavni tip je torej zmaga Slovaške. V kolikor pa menite, da lahko poleg Cipra Slovake preseneti še Malta pa preverite stavno kvoto na bet at home stavnici.

1.70 Srbija – Portugalska
Tip: 2

1.45 Irska – Luksemburg
Tip: 1

Nedelja 28.3.2021

1.14 Kazakstan – Francija
Tip: 2

1.05 Danska – Moldavija
Tip: 1

1.30 Albanija – Anglija
Tip: 2

1.20 Gruzija – Španija
Tip: 2

2.10 Armenija – Islandija
Tip: 2

1.38 Romunija – Nemčija
Tip: 2

3.40 Ukrajina – Finska
Tip: X – Ukrajina je letošnje kvalifikacije za svetovno prvenstvo začela z neodločenim izidom proti Franciji. Tekma se je končala z 1:1. Tudi Finska je kvalifikacije odprla z remijem in sicer proti Bosni in Hercegovini. Tekma se je končala z izidom 2:2. Torej vse reprezentance v skupini razen Kazahstana, ki še ni igral imajo trenutno na svojem računu zgolj 1 točko. Kar se tiče reprezentančne forme je v boljši Finska, ki ima na zadnjih 5 tekmah 3 zmage, 1 remi ter 1 poraz. Ukrajina pa je na zadnjih 5 tekmah 1 krat zmagala, 1 krat remizirala in kar 3 krat izgubila. Na stavnicah danes izrazitega favorita ni je pa Ukrajina na zadnjih dveh medsebojnih tekmah zmagala vendar to je že kar nekaj let nazaj. V tem obdobju je Finska izrazito napredovala, saj se je denimo uvrstila ne evro 2020 (ki pa bo na sporedu letos). Ukrajina na prvi tekmi ni pokazala praktično nič saj je zelo srečno izvlekla remi po avtogolu Mbapeja. Poleg tega Ukrajina ni niti enkrat ustrelila v okvir vrat na tej tekmi. Za danes napovedujemo zelo šahovsko tekmo, kjer nobena reprezentanca ne bo želela izgubiti. Zato je naš stavni tip za to tekmo remi!

1.60 Kosovo – Švedska
Tip: 2

2.65 Izrael – Škotska
Tip: 1

1.22 Bolgarija – Italija
Tip: 2

1.05 Švica – Litva
Tip: 1

1.06 Avstrija – Ferski otoki
Tip: 1

1.12 Severna Makedonija – Lihtenštajn
Tip: 1

PUSTITE KOMENTAR

Sending