Danes finale zahodne konference začenja tudi Dallas. Favorit v tem dvoboju je sicer Minnesota vendar Dallas zagotovo ne bo brez možnosti. Kaj vse nas še čaka danes pa v spodnjem stavnem pregledu.

Atalanta Bergamasca – Bayer Leverkusen
Prva finalna tekma treh UEFA-inih klubskih tekmovanj nas popelje na Dublin Arena na Irskem, kjer bo potekal 15. finale UEFA Evropske lige (UEL) med debitanti v evropskih finalih, Atalanto, in ekipo, ki je letos nenehno polnila naslovnice, Bayer Leverkusen. Prisotni bodo priča zgodovini ne glede na izid, saj lahko Atalanta postane prva italijanska ekipa, ki osvoji UEL, medtem ko bi Leverkusen z 52. neporaženim dvobojem v sezoni (W42, D9) prišel le eno tekmo do neprimerljivega neporaženega trojčka

Atalanta bo skušala pokvariti to pravljico, saj so možje Gian Piera Gasperinija že večkrat dokazali, da lahko premagajo kogarkoli v Evropi. V izločilnih bojih so premagali Sporting CP, Liverpool in Marseille ter si tako zagotovili mesto v Dublinu.

Ti rezultati predstavljajo polovico njihove zadnje serije 12 tekem v UEL, kjer so doživeli le en poraz (W7, D4). Atalanta je prav tako zmagala v edinih dveh prejšnjih dvobojih proti Leverkusnu v osmini finala tega tekmovanja v sezoni 2021/22, kar le dokazuje, kako neverjetni so bili njihovi nemški nasprotniki.

Dosežki moštva Xabija Alonsa so neverjetni, saj je njihov niz 51 neporaženih tekem v tej sezoni rekord za vrhunsko evropsko ekipo. Njihov naslov prvakov v Bundesligi jih je postavil kot prve ‘nepremagljive’ v zgodovini lige. Doseči 52 neporaženih tekem bi jim prineslo drugi evropski naslov po osvojitvi pokala UEFA leta 1988, medtem ko bi jih 53 neporaženih tekem povzdignilo Alonsa med največje trenerske zvezde pred finalom DFB-Pokala proti Kaiserslauternu.

Ekipi sta se do sedaj med sabo pomerili 2 krat in sicer 2 leti nazaj. Takrat je na obeh dveh tekmah slavila Atalanta in sicer z 1:0 in 3:2. Danes zagotovo pričakujemo drugačno tekmo je pa potrebno poudariti, da sta obe dve ekipi v strašansko dobri formi.

Na stavnicah je favorit nemški prvak, ki ima stavni kvoto za zmago 1.80. Stavna kvota za remi je 3.70 medtem ko je za zmago Atalante 4.20. Ostale stavne kvote pa preverite na bet at home stavnici.

NK Dinamo Zagreb
2.40
HNK Rijeka
NK Dinamo Zagreb
1X2, Redni del tekme

FC Viktoria Plzen
2.45
FC Viktoria Plzen
Sparta Prague
1X2, Redni del tekme

FK Ludogorets
1.51
FK Ludogorets
Lokomotiv Plovdiv
1X2, Redni del tekme

HJK Helsinki
1.38
HJK Helsinki
IF Gnistan
1X2, Redni del tekme

Dallas Mavericks
2.45
Minnesota Timberwolves
Dallas Mavericks
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma

New York Rangers
2.58
New York Rangers
Florida Panthers