V prvi slovenski nogometni ligi je danes na sporedu predzadnje kolo. Prvak je že znan in to je Maribor, ki si je naslov zagotovil že malce prej, saj je edini resni tekmec Olimpija popustila v spomladanskem delu. Te dve ekipi se bosta tudi pomerili na finalu pokala v Celju 30.5.19. Poleg prve nogometne slovenske lige se igra tudi švicarsko prvenstvo. V ligi NBA pa danes ni nobene tekme saj so Golden State Worriors že zaključili serijo proti Portlandu. Obeta pa se nam zelo zanimivo nadaljevanje serije med Torontom in Bucksi, kjer je Torontu danes uspelo izenačiti serijo na 2:2. Pustimo sedaj košarko na strani in poglejmo kaj smo danes pripravili v stavnih nasvetih.

1.61 Dinamo Zagreb – HNK Rijeka [Nevtralna lokacija]
Tip: 1

2.00 FC Luzern – FC Zürich
Tip: 1

1.58 Grasshopper Club Zürich – FC Sion
Tip: 2

2.69 FC Thun – FC Basel
Tip: 1

1.74 FC St. Gallen – Young Boys Bern
Tip: 2

1.31 OFI Crete FC – Platanias FC
Tip: 1

2.35 TPV Tampere – EIF
Tip: 2

1.52 NK Triglav – NK Domžale
Tip: 1

1.53 ND Gorica – NK Aluminij
Tip: 1

1.63 NK Celje – Rudar Velenje
Tip: 1 – Celjani se z Muro borijo za vstopnico v evropska tekmovanja, tako da danes nujno potrebujejo zmago. Celje trenutno za Muraši zaostaja za 3 točke in glede na to da je do konca prvenstva na voljo še 6 točk bodo morali Celjani tudi upati na kakšen kiks Murašev. Današnji nasprotnik Celja Velenjski Rudar si je že zagotovil obstanek v prvi ligi višje na lestvici ne more več poseči, ampak upati, da bi se Rudar zaradi tega razloga sedaj predal v naprej je utopično. Če pogledamo trenutno formo obeh dveh ekip lahko hitro ugotovimo, da so v malce boljši formi Rudarji, ki na zadnjih 5 tekmah beležijo 3 zmage, medtem ko je Celjanom uspelo zmagati le 2 krat. Na zadnjih 5 medsebojnih tekmah pa so malce uspešnejši Celjani, ki beležijo 3 zmage, 2 krat pa so zmagali Velenčani. Zanimiv je tudi podatek, da so zadnje tri tekme prepričljivo dobili Celjani. Manjšo prednost za uspeh danes namenjamo Celju, ki igra pred domačimi gledalci in imajo željo po igranju v evropi. Naš stavni tip je zmaga Celja. Stavno kvoto za zmago Rudarjev pa preverite na bet at home stavnici.

1.80 Olimpija Ljubljana – NS Mura
Tip: 1 – Olimpija si je že zagotovila drugo mesto in višje ali nižje od tega ne more. Na drugi strani pa lahko Mura izgubi vozovnico v evropo, če ne bo zbrala vsaj nekaj točk v zadnjih dveh kolih. Muraši so trenutno odvisni sami od sebe saj imajo pred Celjem 3 točke prednosti. Forma obeh dveh ekip je zelo podobna saj na zadnjih 5 tekmah obe dve ekipi beležita po 3 zmage s tem, da je Mura preostali dve tekmi remizirala, medtem ko je Olimpija izgubila. Na zadnjih 5 medsebojnih tekmah je precej uspešnejša Olimpija, ki je Muro premagala 3 krat, 2 krat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Danes manjšo prednost dajemo Olimpiji, ki igra doma ne bi pa nas presenetilo, če bi Muri uspelo odščipniti kakšno točko Ljubljančanom. Naš stavni tip je zmaga Olimpije.

1.15 NK Maribor – NK Krsko
Tip: 1