Vikend se bliža in danes nas čaka nekaj zanimivih nogometnih prijateljskih tekem več pa v spodnjem stavnem pregledu.

Norveška
2.03
Norveška
Češka
1X2, Redni del tekme

Bolgarija
1.71
Bolgarija
Tanzanija
1X2, Redni del tekme

Nigerija
2.07
Nigerija
Gana
1X2, Redni del tekme

Nizozemska – Škotska
Nizozemska, ki je v skupini D za EURO 2024, se bo v prvi od štirih prijateljskih tekem pred EUROm pomerila s Škotsko, ki je v skupini A z gostiteljico Nemčijo. Ekipa Ronalda Koemana je v odlični formi, saj je v evropskem kvalifikacijskem ciklu zmagala na petih od šestih tekem in prejela le en gol. To bi jim moralo dati samozavest za to tekmo, zlasti ker so na zadnjih dvanajstih srečanjih s Škotsko izgubili le eno (sedem zmag in štirje neodločeni izidi). Vendar pa imajo Nizozemci težave na domačih prijateljskih tekmah, saj niso zmagali na štirih od zadnjih šestih tekem (trije neodločeni izidi in en poraz). Na eni od teh tekem so proti Škotski remizirali z 2:2, pri čemer so na tej tekmi dvakrat zaostajali vendar se jim je na koncu vendarle uspelo izogniti porazu.

Škotska pa je imela odlično kvalifikacijsko kampanjo in si je zlahka zagotovila mesto na turnirju. V svoji kvalifikacijski skupini je premagala vse ekipe, vključno z zmago z 2:0 nad trikratnimi evropskimi prvaki Španijo, kar bi jim moralo dvigniti samozavest za to tekmo v Amsterdamu. Vendar se Škotska na prijateljskih tekmah v gosteh slaba, saj je na zadnjih sedmih tekmah zmagala le enkrat (dva remija in štirje porazi), dve od treh neuspešnih kvalifikacijskih tekem pa sta bili prav tako v gosteh (dve zmagi, en remi in en poraz). Poleg tega Škotska proti Nizozemski na domačem igrišču ni zmagala že od leta 1959 (od takrat so bili štirje porazi).

Nizozemci so favoriti v tem obračunu in imajo stavno kvoto za zmago 1.44. Stavna kvota za remi je 4.33, medtem ko je za zmago Škotske 7.00. Več o tej tekmi pa preverite na bet at home stavnici.

Čile
2.14
Albanija
Čile
1X2, Redni del tekme

Madžarska
2.27
Madžarska
Turkey
1X2, Redni del tekme

Romunija
1.81
Romunija
Severna Irska
1X2, Redni del tekme

Egypt
1.70
Egypt
New Zealand
1X2, Redni del tekme

Spain
1.72
Spain
Kolumbija
1X2, Redni del tekme

Armenija
2.63
Armenija
Republic of Kosovo