Danes sta na sporedu še zadnji dve tekmi osmine finala v Nemčiji na Euru 2024. Kaj vse nas še poleg evra čaka pa v spodnjem stavnem pregledi.

Avstrija
2.00
Avstrija
Turkey
1X2, Redni del tekme

Romunija – Nizozemska
Romunski igralci so v Frankfurtu sledili navodilom trenerja Edwarda Iordănescuja in dosegli “zgodovinski trenutek”, saj so se prvič po letu 2000 uvrstili v izločilne boje evropskega prvenstva. Iordănescu je zavrnil trditve, da je bil remi 1-1 s Slovaško prirejen, kar dokazuje tudi intenzivnost igre in skupno število strelov, ki je bilo 22.

Romunija si je z osvojenimi točkami iz dveh od treh tekem (1 zmaga, 1 remi, 1 poraz) prislužila tekmo z Nizozemsko, peto najboljšo evropsko ekipo po FIFA lestvici. Romunski igralci bodo skušali izboljšati vtis po porazu z Belgijo 2-0 v skupinskem delu, kar je bil njihov šesti zaporedni poraz proti ekipam iz trenutnega top deset na FIFA lestvici.

Njihovi nasprotniki v osmini finala, Nizozemci, so prav tako zbrali štiri točke kot Romunija, vendar so se morali uvrstiti kot najboljša tretjeuvrščena ekipa iz šestih skupin. V zadnji tekmi so kot rahli favoriti izgubili proti Avstriji s 3-2, kar je prekinilo njihov niz petih neporaženih tekem.

Trener Ronald Koeman je kritiziral njihovo predstavo kot slabo, zato bo storil vse, da prepreči ponovitev takšne igre. Nizozemci se spominjajo poraza v osmini finala proti Češki republiki leta 2021, zato se zavedajo, da ne sme biti samozadovoljstva.

Igralca, na katera je treba biti pozoren, sta romunski vezist Răzvan Marin, ki je zadel na dveh ločenih tekmah skupinskega dela, in nizozemski napadalec Memphis Depay, ki je izenačil proti Avstriji in upa, da bo ponovil svoje dosežke iz prejšnjih tekem proti Romuniji.

Za tekmo med Romunijo in Nizozemsko so stavne kvote naslednje: zmaga Romunije je ocenjena na približno 9.50, remi na 5.50, zmaga Nizozemske pa na 1.35. Te kvote odražajo pričakovanja, da je Nizozemska izrazit favorit za zmago v tej tekmi​. Več stavnih opcij pa preverite ne bet at home stavnici.

Brazil
1.78
Brazil
Kolumbija
1X2, Redni del tekme

Paragvaj
2.00
Kostarika
Paragvaj