Nadaljujejo se kvalifikacije za evropsko nogomento prvenstvo 2024 v Namčiji. Danes igra tudi Slovenska izbrana vrsta, ki bo gostovala na Danskem. V kolikor Slovenija želi potrditi nastop na Euru potrebuje zmago…

Italija
1.16
Italija
Makedonija
1X2, Redni del tekme

England
1.01
England
Malta
1X2, Redni del tekme

Albanija
1.81
Moldavija
Albanija
1X2, Redni del tekme

Poljska
2.40
Poljska
Češka
1X2, Redni del tekme

Kazahstan
1.04
Kazahstan
San Marino
1X2, Redni del tekme

Finska – Severna Irska
V skupini H je trenutno na vrhu lestvice Slovenija, ki ima enako kot Danska 19 točk. Nobena reprezentanca še nima zagotovljenega nastopa na Euru dva kroga pred koncem kvalifikacij. V troboju za dve mesti na Euru še tako ostajajo Danska, Slovenija in Kazahstan. Kazahstan je trenutno na 3. mestu in ima dva kroga pred koncem 4 točke manj kot Danska in Slovenija. Finska, ki danes na domačem igrišču gosti Severno Irsko pa zaseda 4. mesto z 12 točkami in je že brez možnosti za uvrstitev na Euro 2024. Finci so na 8 odigranih tekmah dosegli 4 zmage in 4 poraze. Še posebej je bil boleč njihov poraz na zadnji tekmi proti Kazahstanu na domačem terenu. Kazahstanci so to tekmo preobrnili po zaostanku z 1:0 in v izdihljajih tekme slavili z 2:1. Finci trenutno niso v najboljši formi saj na zadnjih 5 odigranih tekmah beležijo 2 zmage in 3 poraze.

Severna Irska pa je v tej skupini predvsem statist tako kot San Marino. Severni Irci po 8 odigranih tekmah zasedajo 5. mesto in imajo zgolj 6 točk. Vseh 6 točk pa so osvojili proti San Marinu, ki je edina reprezentanca v skupini še brez točke. Zanimiv pa je podatek, da so vse reprezentance v skupini proti Severni Irski na gostovanju slavile 0:1 razen San Marino, ki je izgubil. Severna Irska na zadnjih 5 odigranih tekmah beleži 1 zmago in 4 poraze.

Reprezentanci sta se med sabo pomerili že večkrat. V letošnjih kvalifikacijah so Finci na gostovanju slavili z 1:0. Na zadnjih 5 medsebojnih tekmah pa je uspešnejša Severna Irska, ki beleži 2 zmage, 2 remija in 1 poraz. Samo na 1 tekmi od teh 5 obe dve ekipi nista dosegli zadetka.

Na stavnicah je favorit Finska, ki ima na domačem stadionu stavno kvoto za zmago 1.91. Stavna kvota za remi se giblje nekje okrog 3.40, medtem ko je za zmago Severne Irske stavna kvota 4.25. Kakšna je stavna kvota da obe dve ekipi dosežeta zadetek pa preverite na bet at home stavnici.

Neodločeno
3.80
Danska
Slovenija