Začenja se še zadnji cikel kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo. Kaj vse zanimivega nas čaka danes pa v spodnjem stavnem pregledu.


Gruzija – Škotska
V tej skupini sta si Španija in Škotska že zagotovili napredovanje na evropsko nogometno prvenstvo, ki bo v Nemčiji naslednje leto. Obe dve reprezentanci imata po 6 odigranih tekmah 5 zmag in 1 poraz. Tretja Norveška, ki je izvisela pa ima odigrano celo tekmo več in ima 5 točk manj. Četrta pa je trenutno Gruzija, ki bi se še lahko vmešala v boj za 3. mesto, ki sicer ne prinaša ničesar. Škoti so torej trenutno drugi v skupini in imajo zelo dobro gol razliko saj so tekmecem zabili 12 zadetkov prejeli pa so zgolj 3. Je pa Škotska v zadnjem obdobju malce popustila v formi saj na zadnjih 5 odigranih tekmah dosegla zgolj 2 zmagi in 3 poraze. Ti trije porazi pa so prišli zapovrstjo proti Angliji, Španiji in Franciji.

Gruzija na drugi strani pa je trenutno odigrala 6 kvalifikacijskih tekem na katerih je dosegla 2 zmagi, 1 remi in 3 poraze, kar jih trenutno uvršča na 4. mesto. Za tretjo Norveško, ki ima tekmo več zaostaja za 3 točke. Gruzija trenutno ni v najboljši tekmovalni formi saj na zadnjih 5 odigranih tekmah beleži zgolj 2 zmagi in 3 poraze.

Ta tekma danes torej ne bo odločala praktično o ničemer. Šlo bo zgolj za prestiž in mogoče za to, da Gruzija prehiti Norveško do konca kvalifikacij. Po drugi strani pa lahko Škotska, če zelo naravna svoje topove in doseže veliko zadetkov še konkurira za prvo mesto v skupini.  Na zadnjih 5 medsebojnih tekmah je uspešnejša Škotska, ki beleži 3 zmage in 2 poraza. Potrebno pa je poudariti, da je na zadnjih 5 medsebojnih tekmah vedno slavila domača ekipa in samo na eni tekmi sta obe dve ekipi dosegli zadetek.

Na stavnicah so favoriti Škoti, ki pa imajo zelo lepo kvoto za zmago na gostovanju. Škotska ima kvoto za zmago 2.20. Stavna kvota za zmago Gruzije je 3.50 medtem ko je za remi 3.25. Več o tej tekmi za stavit pa preverite na bet at home stavnici.

Spain
1.04
Ciper
Spain
1X2, Redni del tekme

Švedska
1.47
Azerbajdžan
Švedska
1X2, Redni del tekme

Avstrija
1.28
Estonija
Avstrija
1X2, Redni del tekme

Madžarska
1.64
Bolgarija
Madžarska
1X2, Redni del tekme

Črna Gora
1.33
Črna Gora
Litva
1X2, Redni del tekme

Portugalska
1.008
Liechtenstein
Portugalska
1X2, Redni del tekme

Slovaška
1.78
Slovaška
Islandija
1X2, Redni del tekme

Bosna in Hercegovina
2.50
Luksemburg
Bosna in Hercegovina