Vikend je že pred vrati in danes nas čaka nekaj uvodnih tekem v najmočnejših evropskih nogometnih ligah več pa v spodnjem stavnem pregledu.

FC Augsburg – Union Berlin
Čeprav je Augsburg v Bundesligi doživel serijo dveh porazov, saj je prejšnji teden v Hoffenheimu izgubil s 3:1, ostaja peta najboljša ekipa v drugi polovici sezone (5 zmag, 3 remiji, 5 porazov). Trenutno so na sedmem mestu in za šestim mestom zaostajajo šest točk, zato je malo verjetno, da se bodo na lestvici povzpeli višje. Vendar jih ne smemo podcenjevati, saj so pokazali karakter, da se nikoli ne predajo, saj so v ligi osvojili največ točk (20) iz izgubljenih položajev. Impresiven je tudi njihov nedavni domači rekord, saj so bili neporaženi na štirih tekmah (2 zmagi, 2 remija), na splošno pa imajo doma spodoben rekord (5 zmag, 6 remijev, 3 porazi), pri čemer so edini poraz doživeli na WWK Areni 2024, kjer so izgubili od dveh najboljših ekip v ligi – Leverkusna in Bayerna. Na zadnji domači tekmi je z ekipo Kölna, ki se bori proti izpadu, remiziral z 1:1. Vendar je njihov domači rekord proti ekipam iz spodnje polovice lestvice soliden, saj so v tej sezoni doživeli le en poraz.

Njihov nasprotnik Union Berlin prav tako nima zmage na zadnjih dveh tekmah (1 remi, 1 poraz), saj je prejšnji teden izgubil z 1:0 proti Leverkusnu. Na zadnjih petih ligaških tekmah so dosegli le en zadetek. Njihove težave v napadu jih niso preveč prizadele, saj jim je uspelo zmagati na 8 od 13 tekem, na katerih so dosegli zadetek (8 zmag, 3 neodločeni izidi, 2 poraza), skupaj z dvema neodločenima izidoma, kar jim omogoča udobnih šest točk prednosti pred območjem izpada. Kljub impresivni formi v gosteh leta 2024 (1 zmaga, 3 neodločeni izidi, 3 porazi) je Union na zadnjih sedmih tekmah v gosteh dosegel le dva gola. Glede na prejšnja srečanja bo zanje težka naloga, da v gosteh dodajo še kakšen gol, saj v zadnjih sedmih srečanjih proti Augsburgu niso zmagali (3 neodločeni izidi, 4 porazi), zadnji trije obiski na tem prizorišču pa so se končali s porazom.

Na stavnicah je favorit domača ekipa, ki ima stavno kvoto za zmago 2.05. Stavna kvota za remi je 3.50 medtem ko je za zmago Union Berlina tudi 3.50. Kaj še lahko stavite na tej tekmi pa preverite na bet at home stavnici.

RC Lens
1.81
FC Metz
RC Lens
1X2, Redni del tekme

Lazio Roma
1.30
Lazio Roma
US Salernitana 1919
1X2, Redni del tekme

Betis Sevilla
2.11
Betis Sevilla
Celta de Vigo
1X2, Redni del tekme

Excelsior Rotterdam
1.72
Excelsior Rotterdam
FC Volendam
1X2, Redni del tekme

FC Emmen
1.66
FC Emmen
MVV Maastricht
1X2, Redni del tekme

Roda JC Kerkrade
1.75
FC Oss
Roda JC Kerkrade
1X2, Redni del tekme

Willem II Tilburg
1.38
Willem II Tilburg
AZ Alkmaar Reserves