Danes nas čaka nekaj zanimivih tekem, dobili bomo še drugega finalista na Euru in Copa Americi. Več pa v spodnjem stavnem pregledu.

Nizozemska – England
Nizozemska se je po nekoliko slabši skupinski fazi, kjer so napredovali kot ena najboljših tretjeuvrščenih ekip, v izločilnih bojih Evropskega prvenstva 2024 močno izboljšala. Oranje so se v soboto v Berlinu vrnili po zaostanku in premagali Turčijo z 2:1, kar jim je prineslo mesto v prvem polfinalu velikega turnirja po desetletju ter prvem na Evropskem prvenstvu po letu 2004. Nasprotnik v polfinalu bodo eni izmed glavnih favoritov Angleži.

Dortmund bo prizorišče prvega srečanja teh dveh ekip na Evropskem prvenstvu ali Svetovnem prvenstvu po letu 1996, ko so Nizozemci izgubili s 4:1. Oranje so od takrat izgubili le eno od devetih medsebojnih tekem (zmagali štirikrat, štirikrat igrali neodločeno), kar je statistika, na katero bo upal selektor Ronald Koeman, da jih popelje v prvi finale Evropskega prvenstva po letu 1988. Zanimivo je, da je bil tudi ta turnir zadnjič organiziran v Nemčiji in so Nizozemci takrat v finalu s 3:1 premagali Anglijo.

Za Anglijo je to v zadnjem času bolj poznan teren, saj bodo pod vodstvom Garetha Southgata nastopili v tretjem polfinalu velikega turnirja od zadnjih 4 tekmovanj, potem ko so dramatično premagali Švico po enajstmetrovkah v četrtfinalu. Čeprav so se Trije levi v tem dvoboju predstavili z izboljšano igro, so na tem turnirju zmagali le enkrat v rednem delu v petih tekmah, kar kaže na to, da je lahko pred nami še en napet obračun.

Southgate je pohvalil “neverjeten značaj in vzdržljivost” svoje ekipe po zmagi nad Švico in ni dvoma, da je Anglijo težko premagati, saj so zadnjič izgubili tekmo na svetovnem prvenstvu 2022 proti Franciji (zmagali devetkrat, štirikrat igrali neodločeno). To je bilo tudi zadnjič, ko so prejeli več kot en zadetek na tekmi, zato obstaja velika verjetnost, da bo obrambna popeljala Tri leve do drugega zaporednega finala Evropskega prvenstva, kar je še toliko bolj impresivno, saj se v prvih devetih poskusih niso uspeli uvrstiti v finale.

Kaj pa pravijo stavnice? Anglija je rahli favorit z kvoto 2.10 za zmago. Možnost neodločenega izida je ocenjena s kvoto 3.40, medtem ko je kvota za zmago Nizozemske 3.75. To pomeni, da stavnice pričakujejo tesen in izenačen dvoboj, vendar nekoliko bolj favorizirajo Anglijo. Več preverite na bet at home stvanici.

Kolumbija
2.85
Uruguay
Kolumbija
1X2, Redni del tekme

Ordabasy Shymkent
1.68
Ordabasy Shymkent
CS Petrocub
1X2, Redni del tekme

NK Celje
1.45
FC Flora Talin
NK Celje
1X2, Redni del tekme

Rigas Futbola Skola
1.40
Rigas Futbola Skola
Larne
1X2, Redni del tekme

Slovan Bratislava
1.40
Slovan Bratislava
FC Struga Trim & Lum
1X2, Redni del tekme

FK Ludogorets
1.20
FK Ludogorets
Dinamo Batumi
1X2, Redni del tekme

KI Klaksvik
1.78
KI Klaksvik
Differdange FC 03
1X2, Redni del tekme

FC Dinamo Minsk
2.55
FC Dinamo Minsk
Pyunik Yerevan FC
1X2, Redni del tekme

Borac Banja Luka
1.75
Borac Banja Luka
KF Egnatia