Danes nas čaka zanimiv dan saj na Euru igra Slovenija! Kaj vse se bo še igralo danes pa v spodnjem stavnem pregledu.

Slovenija
10.00
Portugalska
Slovenija
1X2, Redni del tekme

Francija – Belgium
Dvoboj osmine finala Eura 2024 med Francijo in Belgijo, ki se bo odvijal na Merkur Spiel-Areni v Düsseldorfu, je zagotovo eden izmed vrhuncev tega kroga. To bo že 76. srečanje teh dveh sosednjih držav, pri čemer je Francija v zadnjem času prevladovala. Ekipa Didierja Deschampsa je izgubila le eno izmed zadnjih šestih medsebojnih tekem (3 zmage, 2 neodločena izida) in še dodatno motivacijo jim daje spomin na edino srečanje na evropskih prvenstvih leta 1984, ko so Belgijo premagali s 5:0 na poti do svojega prvega naslova.

Francoska ekipa bo morala izboljšati svoje predstave iz skupinskega dela, kjer so, čeprav so dvakrat ohranili mrežo nedotaknjeno, dosegli zadetke le prek avtogolov nasprotnikov in niso uspeli zadeti iz igre, kljub izjemni kakovosti napadalne linije.

Belgija je imela prav tako težave s strelsko formo v skupinskem delu, kjer so končali na drugem mestu v skupini E. Šokanten poraz z 1:0 proti Slovaški na uvodni tekmi bi lahko bil usoden za ekipo Domenica Tedesca, če ne bi hitro odreagirali z zmago 2:0 proti Romuniji. Njihova zadnja tekma pa je bila ponovno razočaranje, saj so se z Ukrajino razšli z 0:0, pri čemer je skupina E postala prva v zgodovini evropskih prvenstev, kjer so vse ekipe končale s štirimi točkami!

Kljub temu bi lahko forma Belgije nakazovala na njihov potencialni uspeh v tem obračunu, saj so izgubili le eno izmed zadnjih 18 mednarodnih tekem (11 zmag, 6 neodločenih). V 12 od teh tekem so ohranili mrežo nedotaknjeno, kar bi lahko bilo ključno tudi tokrat. Vendar pa bi lahko obramba imela težave, saj so na zadnjih treh medsebojnih tekmah prejeli sedem golov.

Antoine Griezmann bi lahko bil ključni igralec za Francijo, saj je dosegel sedem golov na 14 evropskih tekmah, od tega pet v izločilnih bojih. Romelu Lukaku, ki je v skupinskem delu imel največ strelov na gol (7) med vsemi igralci, a ni uspel zadeti, pa bi lahko hitro spremenil svojo srečo, saj je na prejšnjih velikih turnirjih dosegel 11 golov v 25 nastopih.

Kakšne so stavne kvota za to tekmo pa preverite na 22bet stavnci.

Panama
1.63
Bolivija
Panama
1X2, Redni del tekme

ZDA
2.50
ZDA
Uruguay