Predzadnji krog lige prvakov je za nami, sedaj pa je na vrsti liga Europa. V ligi Evropa je še veliko skupin odprtih, tako da se nam obetajo danes zelo zanimivi obračuni. Košarkarska liga NBA danes počiva bo pa zato bolj razburljivo v košarkarski Euroligi. Pa si kar poglejmo kaj smo pripravili v spodnjem stavnem pregledu.

1.89 FK Astana – Manchester United
Tip: 2 – Rdeči vragi so si že zagotovili napredovanje v 1/16 finala. V skupini so z 10 točkami trenutno na prvem mestu za vrat pa jim diha Nizozemski AZ Alkmaar, ki ima 8 točk. Rdeči vragi bi si danes z zmago že zagotovili prvo mesto v skupini. Ob morebitnem remiju ali porazu pa bi o prvem mestu odločala neposredna tekma med AZ Alkmaar in Manchester United v zadnjem krogu. Za Manchester United je liga Evropa še edino upanje, da se v naslednji sezoni uvrstijo v Ligo prvakov saj v prvenstvu že sedaj zaostajajo preveč. Za uvrstitev v ligo prvakov pa bo potrebno osvojiti naslov v tem tekmovanju. Trenutna forma obeh ekip kaže, da so v malce boljši Angleži, ki imajo na zadnjih 5 tekmah 3 zmage, 1 remi in 1 poraz, medtem ko ima Astana 3 zmage in 2 poraza. Če pa pogledamo malce širšo sliko pa lahko ugotovimo, da je Manchester United daleč od tiste šampijonske forme, ki ga je krasila pod taktirko Alax Fergusona. Stavnice v manjšo vlogo favorita postavljajo Manchester United in s tem se strinjamo tudi mi. Man. United danes skoraj zagotovo ne bo razbil Astane bo pa verjetno zmagal in zato je naš stavni tip zmaga Manchester United. Stavno kvoto za remi ali zmago Astane pa preverite na 1xbet stavnici.

2.32 AS Saint-Étienne – KAA Gent
Tip: 1

1.61 Lazio Rim – CFR Cluj
Tip: 1

1.41 AZ Alkmaar – Partizan Beograd
Tip: 1 – Nizozemci so trenutno v seriji 6 zaporednih zmag in pred sabo meljejo prav vse. Partizan je v malce slabši formi saj je na zadnjih 6 tekmah zmagal 4 krat in 2 krat izgubil. Zadnja medsebojna tekma med tema dvema tekmecema se je v Beogradu končala z izidom 2:2. Danes pa AZ Alkmaar nujno potrebuje 3 točke v kolikor še želi upati na prvo mesto v skupini. AZ Alkmaar je zagotovo favorit v tem obračunu in že z remijem bi si zagotovili napredovanje v 1/16 finala. Na drugi strani pa Partizan nujno potrebuje 3 točke, da še lahko malce upa na zaključne boje. Kakorkoli pogledamo bo danes Partizan zelo težko osvojil 3 točke, veliko bolj je verjetna zmaga Nizozemskega kluba, ki je v boljši formi poleg tega pa igra še na domačem igrišču. Naš stavni tip za danes je torej zmaga AZ Alkmaar.

2.37 Feyenoord Rotterdam – Glasgow Rangers
Tip: 1

1.53 Trabzonspor – Getafe CF
Tip: 2

1.41 FC Sevilla – Qarabag FK
Tip: 1

1.51 KK Crvena Zvezda Beograd – Valencia Basket
Tip: 1

1.29 Panathinaikos – Saski Baskonia
Tip: 1

1.90 ALBA Berlin – Žalgiris Kaunas
Tip: 1

1.37 Fenerbahce Ulker – BC Khimki Moscow
Tip: 1