Pred nami je vroč nogometni vikend, ki ga bo zagotovo začinil derbi v Angleški najmočnejši nogometni ligi na svetu trenutno. Med sabo se bosta spopadla Manchester City in Chelsea FC. Kluba sta trenutno na lestvici rangirana na 3. in 4. mesto. Obe dve mesti v naslednji sezoni vodita v ligo prvakov. Seveda bo danes na sporedu še precej ostalih zanimivih tekem. Tudi v ligi NBA se bo igralo, kjer pa danes na parketu ne bo “vseh” slovencev. Pa si kar poglejmo kaj smo danes pripravili v spodnjih stavnih nasvetih…

1.43 RB Leipzig – 1. FC Köln
Tip: 1

1.51 Crystal Palace – Liverpool FC
Tip: 2

1.39 Manchester City – Chelsea FC
Tip: 1 – Trener Londončanov Frenk Lampard je pred tekmo izjavil, da bo ta tekma dejanski pokazatelj kam njegova ekipa sodi. Ekipa, ki ima prepoved kupovanja igralcev je trenutno v odlični formi saj zasedajo kar 3. mesto na prvenstveni lestvici. Zaostanek za vodilno ekipo lige pa je že kar velik, prav tako je velika prednost tudi pred 5. mestom, ki v naslednji sezoni ne vodi v ligo prvakov. Londončani imajo tako za Liverpoolom zaostanek 8 točk medtem ko imajo pred 5. mestom prednosti kar 9 točk. To je za ekipo, ki si ni postavljala nekih ciljev zelo dober rezultat. Na drugi strani pa so sinje modri malce razočarali letos. MAnchester Citiy, ki je aktualni prvak se trenutno nahaja na 5. mestu in za vodilno ekipi lige zaostaja za debelih 9 točk. Ta zaostanek se je seveda povečal na zadnji medsebojni tekmi, ki jo je dobil Liverpool s 3:1. Če gledamo trenutno formo so v najboljši formi v ligi londončani, ki beležijo kar 5 zaporednih zmag, medtem ko so sinje modri na zadnjih 5 tekmah zmagali zgolj 3 krat in kar 2 krat izgubili. Danes pričaakujemo zelo dobro tekmo z veliko zadetki prednost pa dajemo domači ekipi, ki bolj nujno potrebuje 3 točke za samozavest kot pa londončani. Stavno kvoto za morebiten remi lahko preverite na 1xbet stavnici.

1.35 Everton – Norwich City
Tip: 1

1.45 Arsenal FC – Southampton FC
Tip: 1

2.01 Charlotte Hornets – Chicago Bulls
Tip: 1

1.74 New York Knicks – San Antonio Spurs
Tip: 2 – Spursi so sezono odprli z 4 zaporednimi zmagami in vse je kazalo, da bo še to ena sezona ko se bo ekipa uvrstila v končnico. No potem pa je prišla serija, ki se še vedno vleče in to je 8 zaporednih porazov. Ekipa je tako padla na predzadnje mesto na zahodni konferenci. Danes pa imajo končno priložnost, da to serijo prekinejo in premagajo Knickse, ki so ravno tako predzadnji na vzhodni konferenci. Knicksi so letos dosegli 4 zmage in 11 porazov. Zanimiv je podatek, da so dve zmage žal dosegli ravno proti Dallasu medtem ko so Spursi letos slavili na 5 tekmah izgubili pa so jih ravno tako 11 kot Knicksi. Naš stavni tip je torej zmaga Spursov.

2.39 Philadelphia 76ers – Miami Heat
Tip: 2

1.30 Atlanta Hawks – Toronto Raptors
Tip: 2

1.28 Utah Jazz – New Orleans Pelicans
Tip: 1